Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy zawijane z pieczarkami"
Szybka i smaczna
Odsłon: 1641
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2343
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 145
Szybka i smaczna
Odsłon: 1641
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2343
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 145
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij w poprzek włókien na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce i dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż na nim grzyby z cebulą. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem.
Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż pieczarkowy farsz. Ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej resztę oleju. Włóż zrazy, smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Mięso podlej bulionem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Zrazy duś pod przykryciem do miękkości około 45 minut. Pod koniec duszenia dolej śmietanę. Sos przypraw do smaku.Źródło: Tina