Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z nadzieniem"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 533
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1185
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2022
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2454
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2894
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 533
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1185
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2022
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2454
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2894
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj, następnie zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i pokrojone na małe kawałeczki papryki. Duś, aż warzywa się przyrumienią.
Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem na kotleciki. Od razu każdy kawałek natrzyj olejem, oprósz przyprawą do mięsa wołowego i posmaruj koncentratem. Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw.
Zrazy ciasno zwiń z warzywami i zepnij wykałaczkami. Gotowe roladki obtocz w mące. Pozostały olej rozgrzej i obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron. Dodaj bulion i duś razem pod przykryciem, na małym ogniu.
Pozostałe warzywa i resztę koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Przełóż do potrawy, gdy wołowina będzie miękka. Podawaj z sypkim ryżem.Źródło: Na żywo