Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z pieczarkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Papryki osącz, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ogórki kiszone pokrój w paski. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż paprykę, cebulę i ogórki.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Lekko rozbij. Przypraw z obydwu stron solą i pieprzem. Z jednej strony pos maruj musztardą, ułóż farsz. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
Pieczarki obierz, pokrój na plastry. Jajko roztrzep. Zrazy obtocz w mące i panieruj w roztrzepanym jajku. Olej rozgrzej w rondlu, ułóż zrazy, obłóż pieczarkami.
Duś ok. 40 minut, odwracając zrazy i polewając powstałym sosem.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie