Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z karkówki"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 484
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24448
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 484
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24448
Składniki
Mięso kroję w plastry i rozbijam. Oprószam je solą, pieprzem i majerankiem.
Cebule obieram, kroję w piórka. Połowę cebuli szklę na patelni i mieszam z żurawiną. Nakładam podsmażoną cebulę na plastry mięsa, zwijam je i każdy spinam wykałaczką.
Zrazy oprószam mąką i obsmażam na patelni z pozostałą cebulą. Przekładam wszystko do garnka, wlewam 1/2 szklanki wody, doprowadzam do wrzenia. Zmniejszam ogień, dodaję bulionetkę i duszę mięso, aż będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie