Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wołowe z farszem"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5361
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5361
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Składniki
Cebulę obierz z łupin i pierwszej warstwy. Odetnij końcówki i wyrzuć. Resztę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Papryki umyj, pokrój w słupki i dodaj do cebuli. Duś na patelni kilka min, aż zrobią się dość miękkie.
Mięso umyj, osusz i porządnie rozbij tłuczkiem (uważaj, żeby nie zrobić dziur). Natrzyj wołowinę olejem, oprósz przyprawą i namocz na chwilę w koncentracie pomidorowym.
Na każdym plastrze ułóż porcję uduszonych i przestudzonych warzyw. Zwiń mięso ciasno w rulony i zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obtocz w mące.
Pozostały olej rozgrzej na patelni i obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron. Po chwili dolej bulion i duś wołowinę na małym ogniu pod przykryciem.
Pozostałe warzywa i resztę koncentratu pomidorowego wymieszaj ze śmietaną. Dodaj je do potrawy, gdy mięso zrobi się już dość miękkie.
Danie będzie kompletne, gdy przygotujesz do niego gotowaną na parze fasolkę szparagową. Doskonale komponuje się również gruby makaron lub ziemniaki pure.
<strong>5,20zł 510 kcal</strong>Źródło: Telemax