Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Złoty gyros z dipem czosnkowym"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Kurczaka pokrój na małe kawałki. Przyprawę do gyrosa wymieszaj z olejem (ok. 5 łyżek). Polej mięso, natrzyj. Chłodź 1-2 godziny.
Ogórek umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Posyp solą, odstaw na 20 minut. Osącz. Czosnek posiekaj, utrzyj z twarożkiem, jogurtem i oliwą, przypraw do smaku. Dodaj ogórek, wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni. Włóż kurczaka, usmaż. Podaj z dipem.Źródło: Chwila dla Ciebie