Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 61
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 61
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Składniki
Schab kroimy na sześć kotletów, rozbijamy tłuczkiem, lekko solimy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy ziemniaki nieco przestygną, obieramy je i kroimy w grubsze plasterki.
Roztrzepane jajka mieszamy z mąką i siekanymi ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Schab panierujemy w cieście ziołowym i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki lekko podsmażamy na maśle. Kotlety podajemy z odsmażonymi ziemniakami, udekorowane ziołami.
Czas przygotowania: 45 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19 g/ Tłuszcz 26 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia