Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z parówkami po bretońsku"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić i odparować. Jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę lub zemleć w maszynce.
Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Dodać do ziemniaków. Masę wymieszać z mlekiem, żółtkami, mąką, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na gładkie ciasto, cienko rozwałkować.
Parówki obrać z osłonek, przekroić na pół. Każdą zawinąć w ciasto ziemniaczane. Udekorować słupkami żółtego sera, ułożyć na posmarowanej olejem blasze. Upiec na złoto.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium