Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki smażone z warzywami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Ewntualnie:
10 dag boczku, ząbek czosnku, mała cebula, kilka gałązek świe żego majeranku, albo pół łyżeczki suszonego.
Ziemniaki obierz ze skórki, jeśli gotowane były w mundurkach. Następnie pokrój je w dość w grube plastry i odłóż.
Kolorowe papryki poprzekrawaj na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz, aby pozbyć się małych pestek, a następnie osusz. Kolorową paprykę pokrój w paseczki i również odłóż.
Z pora usuń zwiędłe wierzchnie liście, opłucz i pokrój w skośne talarki, podobnie kiełbasę.
Na patelni rozgrzej olej i przysmaż plasterki ziemniaków. Od czasu do czasu przesuń ziemniaki delikatnie drewnianą łopatką, aby nie przywarły, a gdy się przysmażą, przewróć je na drugą stronę. Wtedy dodaj na patelnię plasterki kiełbasy, boczku, pora i paprykę.
Jeśli lubisz czosnek i cebulę, dodaj je teraz. Czosnek wcześniej przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój drobno. Smaż 5-7 min, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec smażenia dodaj Ajwar wymieszany z 3 łyżkami wody. Lekko przemieszaj, przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem i od razu podawaj.
<strong>: 20 minut Porcja: 400 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie