Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, rewelacyjny przepis na ziemniaki w tajskim wydaniu.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i sezam. Szalotki kroimy wzdłuż, czosnek siekamy, wraz z cukrem, sosem sojowym dodajemy do ziemniaków, smażymy 10 min na dużym ogniu. Następnie dolewamy sos ostrygowy, sok i redukujemy do ulubionej konsystencji. (około 10 min)