Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczano-jajeczna frittata z maślakami"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4126
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 455
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4126
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 455
Składniki
ok. 80 min • Porcja 400 kcal • Koszt porcji ok. 1,5 zł • Przepis dla 2 osób.
Cebulę drobno siekam, grzyby kroję w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę, a następnie grzyby, oba podsmażam.
Pomidora obieram ze skórki, kroję drobno, zieloną paprykę kroję w kosteczkę, dodaję do grzybów, przyprawiam i smażę.
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki kroję w plasterki i układam na patelni pomiędzy warzywa i grzyby tak, aby ziemniaki były na dnie. Jajka roztrzepuję, solę i wlewam na patelnię.
Smażę z jednej strony, a kiedy góra zacznie się ścinać, składam na połowę.
Magdalena Imielińska z CiścaŹródło: Kobieta i życie