Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielony kociołek z indykiem"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7186
Polecam.
Odsłon: 1758
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7186
Polecam.
Odsłon: 1758
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Mięso oczyść z błonek. Umyj i pokrój w sporą kostkę. Płatki chili wymieszaj z 1 łyżeczką oleju i polej mięso. Delikatnie posól i odstaw.
Zagotuj litr wody. Posól i posłódź. Włóż brokuł i gotuj 3-4 minuty. Odcedź, a ostudzony podziel na różyczki. W tej samej wodzie gotuj przez minutę groszek. Odsącz go na sitku.
Czosnek obierz, por pokrój w plasterki. Mięso podsmaż, najlepiej na teflonowej patelni bez dodatku oleju. Po 5 minutach wlej połowę bulionu. Dodaj czosnek i por.
Duś 15 minut, dodaj brokuł i groszek, ewentualnie podlej bulionem. Podawaj z razowym makaronem.Źródło: Naj