Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone szparagi z potrawką"
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 263
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1384
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 263
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1384
Składniki
Posiekaj cebulę i czosnek. Mięso oprósz solą i pieprzem. Smaż porcjami na rozgrzanym oleju na silnym ogniu. Gdy mięso się zarumieni, przełóż je na talerz.
Na tym samym tłuszczu podduś cebulę i czosnek. Oprósz mąką, podsmaż. Następnie dodaj mięso. Podlej bulionem i śmietaną. Przykryj. Duś 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
W tym samym czasie szparagom poobcinaj zdrewniałe końce. Pędy włóż do posolonego wrzątku. Gotuj przez 10 minut. Pomidora pokrój na ćwiartki. Usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kosteczkę.
Szparagi odsącz. Przełóż na ogrzany półmisek. Całość polej przygotowaną potrawką. Następnie posyp kawałkami pomidora. Podawaj z makaronem wstążki lub zapiekanym ryżem.Źródło: Na żywo