Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone roladki z piersi kurczaka"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 414
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 414
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
Filety opłucz, oczyść z błonek i osusz. Sok z cytryny połącz z oliwą. Marynatą zalej filety i odstaw na noc do lodówki. Pory opłucz, zdejmij z nich wierzchnie zielone liście i obgotuj chwilę we wrzątku. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą i pieprzem.
Płaty rozłóż, a na każdym ułóż gałązkę ziół, potem płat zwiń w rulon, owiń liśćmi pora i zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej. Ułóż rulony z mięsa i smaż przez około 25 minut, przekręcając je tak, aby usmażyły się równo ze wszystkich stron.
Następnie zdejmij z patelni i lekko ostudź. Roladki pokrój w centymetrowe plastry i podawaj z ryżem wymieszanym z sezonowymi warzywami lub na zimno – z jasnym pieczywem.Źródło: Na żywo