Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone ravioli z serami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Szpinak posiekać, udusić na 1 łyżce masła i odcisnąć. Mąkę, jajka, szpinak i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto. Zawinąć w folię, chłodzić przez godzinę.
Ser biały połączyć z fetą i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraciki, nakładać farsz, przykrywać innymi kwadracikami i zlepiać.
Gotować w osolonym wrzątku 7-8 minut od wypłynięcia. Podawać z sosem pomidorowym i listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium