Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski wyszły mięciutkie, delikatne , rozsypywacze się w ustach i zdrowe.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
W osolnej wodzie gotujemy około 5 minut łodygę brokułu. Wyciskamy sok ze szpinaku w wyciskarce wolnoobrotowej Ziemniaki, łodygę brokułu przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, sok ze szpinaku, mąkę pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wyspanej mące stolicy z ciasta formułujemy wałeczki, które kroimy na kluski Kluski wrzucamy na osolony wrzątek, od momentu wypłynięcia gotujemy około 3 minuty. Łyżką cedzakową wyławiamy na talerz. /Masło roztapiamy na patelni, podgrzewamy aż będzie lekko brązowe, dodajemy posiekane orzechy włoskie. 8/Gorącym masłem polewamy kluski, posypujemy pestkami granatu.