Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona tortilla"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 304
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 304
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w piórka. Obrane i umyte ziemniaki potnij w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek z cebulą. Następnie dodaj ziemniaki oraz cukinię i smaż do czasu, aż zmiękną.
W tym czasie w miseczce roztrzep jajka z przyprawami. Zalej nimi mieszankę na patelni i wyrównaj wierzch. Smaż, aż całość ładnie się zetnie. Wtedy delikatnie przełóż tortillę na drugą stronę, uważając, by się nie rozpadła.
Gotowe danie posyp obficie szczypiorkiem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV