Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona sałatka z łososiem, ryżem oraz warzywami .Bardzo zdrowa i smaczna idealna jako dodatek na obiad lub kolacje.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1047
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1047
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Lista składników: - ok.100 g filetu z łososia - 100 g ryżu (może być w woreczku) - awokado 1/3 - ogórek 1/2 - rzodkiewka ok . 5 - brokuł ok 50 g - sól ,pieprz ,zioła prowansalskie - olej kokosowy
1. Do garnka z posolona wrzącą wodą ryz i robimy go według instrukcji. 2.Filet z łososia kroimy w w kwadraciki i pozostawiamy na chwilę. 3.W między czasie rozdrabniamy na kawałki rzodkiewkę, awokado , oraz ogórka.Nasze warzywa dodajemy do miski. 4.W posolonej wodzie gotujemy przez ok 5-7 min. brokuł , następnie kroimy go na części i również dodajemy do naczynia. 5.Rozgrzewamy patelnie z olejem kokosowym oraz dodajemy zioła prowansalskie ,czekamy chwile a następnie opiekamy z każdej strony łososia. 6.Na koniec do miski dodajemy łososia oraz przestudzony ryż.Solimy i pieprzymy na koniec . SMACZNEGO !!!