Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sałatkę.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Opłukaną sałatę osącz, porwij na małe kawałki. Włóż do przezroczystej salaterki. Ogórek pokrój w słupki, selera w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Obrane kiwi pokrój w plasterki, a te na ćwiartki. Posyp sałatę. Miąższ awokado pokrój w kostkę, umieść na kiwi, polej 2 łyżkami sosu. Na tym umieść ogórek wymieszany z selerem. Polej resztą sosu. Przykryj odstaw do lodówki na 20 minut. Przed podaniem wymieszaj. Serwuj z ciemnym pieczywem z ziarnami.