Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w winie z miętą i lubczykiem"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Składniki
Żeberka myję i osuszam. W rondlu rozgrzewam smalec, obsmażam żeberka z obu stron, dodaję posiekane czosnek i cebulę.
Po ok. 2 min wlewam wino, dodaję miód, przyprawy do smaku i suszone zioła. Dolewam rosół (lub wodę), duszę mięso ok. godz., w razie potrzeby dolewam wody.
Mięso jest gotowe, gdy odchodzi od kości. Podaję je z ziemniakami purée.
70 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie