Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w sosie teriyaki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Składniki
Żeberka opłucz i dokładnie osusz. Natrzyj solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Następnie ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie patelni i piecz, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste. Mięso odłóż.
Na patelnię z wypieczonym sosem wsyp słodką paprykę. Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż ją. Wlej gorący bulion, wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Całość przykryj i gotuj na niewielkim ogniu. Sos dopraw do smaku curry, solą i pieprzem. Zagęść mąką i gotuj około 10 minut.Źródło: Na żywo