Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie żeberka to ulubione danie mojej rodziny. Są kruche, miękkie i bardzo smaczne . Polecam
garnek, nóż, praska do czosnku, widelec, głębsza patelnia,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Żeberka myjemy i gotujemy przez 60 minut z obranymi warzywami i dodatkiem przypraw. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy i nacieramy marynatą przygotowaną z z przeciśniętego przez praskę czosnku, musztardy, miodu i ketchupu. Żeberka wkładamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy około 40 - 50 minut, polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podsmażamy aż żeberka będą miękkie i pięknie zrumienione. Smacznego
Żeberka gotowe do podania.