Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa jednogarnkowa dla całej rodziny. Delikatna młoda kapusta duszona do miękkości z pysznymi żeberkami. Danie idealne.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1044
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1044
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Żeberka umyć oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone żeberka doprawić sola i pieprzem a następnie obtoczyć w mace. Na patelni rozgrzać olej lub smalec i obsmażyć żeberka na zloty kolor, po obu stronach.
Zrumienione żeberka przełożyć z patelni na talerz, a na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojona w piórka cebule. Do cebuli dodać listki laurowe i ziarna ziela angielskiego. Kiedy cebula się zeszkli na patelnie wrzucić poszatkowana kapustę i dusić do momentu aż zmniejszy ona swoja objętość.
Następnie do kapusty dodać starta na grubych oczkach marchewkę i obrane ze skorki, pokrojone w kostkę marchewkę. Jeśli chcesz zobaczyć jak najłatwiej obrać pomidory, zapraszam Cię do obejrzenia filmu.
Całość doprawić sola i pieprzem i chwile podsmażyć. Do tak przygotowanej kapusty przelozyc żeberka. Żeberka dobrze powciskać w kapustę. Całość zalać woda lub bulionem. Garnek przykryć i całość gotować do momentu aż żeberka będą miękkie. Potrawę od czasu do czasu zamieszać.
Pod koniec gotowania do potrawy dodać posiekany koperek, ewentualnie doprawić sola i pieprzem do smaku. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!