Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje i zamarynować w musztardzie z olejem, pieprzem i solą. Mogą leżeć w lodówce całą noc. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zeszklić na wolnym ogniu. Dodać żeberka i podlać wodą . Dusić ok 30-45 min pod przykryciem. Dodać ketchup, miód i dusić jeszcze ok 15 min. Smacznego. Porady Grubsze żeberka trzeba dłużej dusić.