Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Składniki
Marynata: czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy
Żeberka tniemy na równe porcje, tak żeby każdy miał jedną kostkę
Mięso pieprzymy, smarujemy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zamykamy szczelnie i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. W tym czasie możemy 2-3 razy żeberka obrócić bo marynata ścieka na dno naczynia.
Zamarynowane żeberka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 160 stopni i pieczemy bez przykrycia ok 1,5 godziny co jakiś czas obracając mięso. Potem podnosimy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze przez pół godziny żeby mięso się przypiekło a sos odparował i zgęstniał.
SMACZNEGO