Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w marynacie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Żeberka umyj, osusz, pokrój na kawałki z 2 kostkami. Mięso skrop sosem sojowym i lekko oprósz pieprzem. Przełóż do torebki foliowej. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Pomarańcze sparz, przetnij, wyciśnij z nich sok. Wymieszaj go z czosnkiem, miodem oraz dżemem. Dodaj musztardę i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj.
Przygotowaną marynatę wlej do torebki z żeberkami. Wymieszaj i szczelnie zamknij. Włóż do lodówki na 3 godziny. Następnie przełóż do formy posmarowanej olejem. Piecz godzinę w temp. 200 st. Mięso obracaj i smaruj pozostałą marynatą.Źródło: Tina