Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka po myśliwsku"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Żeberka opłucz, osusz i poporcjuj. Natrzyj roztartymi ząbkami czosnku. Obsmaż na rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do rondla.
Wywar wysmażony z żeberek zalej szklanką bulionu i zagotuj. Zalej nim żeberka. Dodaj przyprawy i wlej jeszcze 1/2 szklanki bulionu.
Całość przykryj i duś na wolnym ogniu przez około 35 minut. Następnie dolej resztę pozostawionego bulionu rozmieszanego z mąką.
Całość zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Żeberka podawaj z kopytkami oraz zasmażaną kapustą.Źródło: Na żywo