Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka na białej kapuście"
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć lekko mąką. Cebule obrać, posiekać. Kapustę umyć, osuszyć, dość drobno poszatkować. Na rozgrzanym oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, posypać solą i pieprzem, zdjąć z patelni.
Zeszklić cebule, dodać kapustę, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i listkami laurowymi.
Gdy zmniejszy objętość, dodać przesmażoną marchewkę i pokrojone pomidory, przełożyć połowę do garnka, ułożyć żeberka i przykryć pozostałą kapustą. Zalać 350 ml wody i dusić do miękkości żeberek.
ok. 55 minut
Podgotowaną kapustę można nieco zagęścić, zaciągając ją mąką. Do kapusty warto też dodać świeży siekany koperek.Źródło: Twoje Imperium