Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijasy z ryżem po turecku"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 299
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5008
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 299
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5008
Składniki
Z rodzynkami i świeżym tymiankiem:
<strong>Podstawowe </strong>
60 dag piersi kurczaka, 10 dag pieczarek, niewielka cebula, 10 dag liści szpinaku, 10 dag ryżu, 4 dag jasnych rodzynków, 8 dag orzechów włoskich.
Dodatki i przyprawy:
ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki masła, 2 gałązki tymianku, sól, pieprz.
Piersi umyj, osusz i rozbij dość cienko. Natrzyj solą, pieprzem i drobniutko posiekanym tymiankiem (jedną gałązkę zostaw do dekoracji).
Na połowie oliwy z masłem zeszklij posiekaną cebulę, dołóż czosnek przepuszczony przez praskę oraz umyte i osuszone liście szpinaku. Dopraw solą i pieprzem, chwilę razem podduś.
Ryż ugotuj na sypko, rodzynki namocz i osącz, orzechy włoskie posiekaj niezbyt drobno. Wszystko razem wymie szaj, połącz z podduszonym szpinakiem. Porcje nadzienia wyłóż na filety, zwiń i obwiąż nicią.
Rozgrzej patelnię i na pozostałej oliwie z masłem smaż roladki na małym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie