Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z botwinki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Z apetycznym sosem. Zawijańce są tak kolorowe, że nie trzeba ich dodatkowo dekorować. Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina
Buraczki ugotuj w małej ilości wody. Osącz, pokrój w słupki. Rzodkiewki oczyść, pokrój. Ogórek pokrój w słupki. Jajka pokrój w kostkę. Serek wiejski, ser feta i koperek utrzyj, przypraw.
Liście botwinki zanurz we wrzątku na ok. 1 min, usuń ogonki. Skrop octem, oprósz solą. Ponownie zalej małą ilością wrzątku tak, by wszystkie były zanurzone, ostudź. Liście osącz, ułóż wierzchami do góry. Posmaruj masą serową, ułóż warzywa, zwiń.
Sos: buraczka ugotuj. Zmiksuj z jogurtem, serem feta i czosnkiem, przypraw. Zawijańce podaj z sosem.
Do nadzienia można dodać ugotowany biały ryż, wtedy przekąska zamieni się w danie obiadowe.Źródło: Chwila dla Ciebie