Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszle makaronowe z indykiem i pieczarkami zapiekane w sosie śmietanowym z tymiankiem. Niezwykły smak i aromat w bardzo prostym daniu!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
Makaron gotujmy al dente. Ja używałam makaronu trójkolorowego - bardzo ładnie się prezentuje. Mięso indyka kroimy w kostkę, przesmażamy na łyżeczce tłuszczu obracając, aby z każdej strony było zarumienione. Do indyka dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w plastry cebulę, przeciśnięty czosnek, sos sojowy, gałkę, sól i pieprz. Przykrywamy pokrywką i dusimy 5 minut.
Dolewamy śmietankę i listki obrane z 3 gałązek tymianku. Dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Sos można teraz doprawić dodatkowo solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki mąki, rozrobione w połowie szklanki zimnej wody. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Wykładamy ugotowany makaron i zalewamy sosem śmietanowym. Lekko mieszamy. Na górze układamy pozostałe 3 gałązki tymianku. Zapiekamy bez przykrycia w 190 stopniach z termoobiegiem ok 25-30 minut.