Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest nie dość, ze pyszna to jeszcze bardzo prosta w przygotowaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki ugotować. Odcedzić przestudzić i pokroić w plasterki.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać czosnek a następnie pieczarki. Przesmażyć. Do pieczarek dodać mięso, doprawić i smażyć aż mięso będzie gotowe. Następnie dodać puszkę pomidorów. Smażyć przez 15 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki. Następnie ułożyć warstwę mięsa (wcześniej należy odcedzić je z nadmiaru płynu). Posypać serem. Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków, posmarować je łyżką roztopionego masła i znów posypać serem.
Piec w 180C około 25 minut. Aż ziemniaki się zarumienią.