Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na zapiekankę ziemniaczaną, nie taką standardową, ale inną, łączącą w sobie smak mięsa mielonego z kapustą kiszoną? Takie połączenie daje świetny, bardzo smakowity rezultat.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Warstwa mięsna: Do mięsa mielonego dodać cebulę, czosnek, paprykę słodką, ostrą, zioła prowansalskie, 1,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Warstwa kapusty kiszonej: Do poszatkowanej kapusty kiszonej (ja kroję kapustę na 1cm kawałki, aby nie mieć długich włókien), dodać pokrojone pieczarki, śmietanę, 0,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki cukru. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego lekko olejem, wyłożyć warstwy w następującej kolejności: a) warstwa ziemniaków (na 2 plasterki), przyprawić solą i pieprzem b) warstwa kapusty kiszonej c) warstwa mięsa mielonego d) warstwa kapusty kiszonej e) warstwa ziemniaków (na 2 plasterki), przyprawić solą i pieprzem
Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika (grzałki góra-dół) na 80-90 minut.