Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, szybkie, syte, smaczne.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Ziemniaki pokroić w talarki. Włożyć do brytwany, dodać: sól, pieprz, oregano, tymianek, słodką paprykę i 5-6 łyżek oliwy - wymieszać. Postawić na gazie, przykryć pokrywą i obsmażyć ziemniaki, około 15 minut. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, i dalej podsamżać. Fileta pokroić w kostkę, zamarynować w oliwie z przyprawą do gyrosa. Dodać do ziemniaków, dodać również skwarki. Smażyć do miękkości mięsa. Około 10-15 minut. Dodać żółty ser i obsypać zieleniną, przykryć pokrywą i gotować do roztopienia sera. Gotowe.