Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie idealne, z gatunku tych które robią sie same
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 32
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 247
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1689
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 32
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 247
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1689
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
1. mięso umyć, odkroić tłuszcz, resztę pokroić w kostkę, tłuszcz wytopić, dodać mięso, zrumienić, posolić, 2. ziemniaki obrać, pokroić w cząstki, marchewkę i cebulę pokroić w plastry, paprykę w kostkę, czosnek drobno posiekać, 3. ziemniaki wymieszać z mięsem, dodać pokrojone warzywa, doprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami, wyłożyć do formy, zalać bulionem, przykryć, piec ok 1,5 godz w 200 st, pod koniec pieczenia odkryć naczynie (czas pieczenia podany w przybliżeniu, trzeba sprobować czy ziemniaki i mięso są miękkie), podawać z surówka smacznego