Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię brukselkę i będę zachęcać innych, ponieważ wspiera układ odpornościowy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Doprawiamy solą oraz przyprawą gyros.
4. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie.
5. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Paprykę kroimy w paseczki.
7. Dodajemy do cebuli.
8. Następnie oprószyć mąką i zasmażyć.
9. Dolewamy mleko i chwilę gotujemy.
10. Makaron układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
11. Na makaron wykładamy mięso.
12. Na mięsie układamy brukselki.
13. Polewamy sosem z papryka.
14. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch zapiekanki.
15. Układamy pomidorki. 16. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.