Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Wątróbkę oczyscić z błon poroić w grubszą kostkę i usmażyć na oleju,cebulę i pieczarki pokroić i usmażyć(nie przypiekać) dodać tymianek ,sól i pieprz .Ziemniaki ugotować tak żeby były lekko twardawe,śmietanę wymieszać z jajkami dodać majeranek sól,pieprz i natkę drobno pokrojoną.W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków na to watróbkę ,pieczarki a na górę resztę ziemniaków wszystko zalać sosem śmietanowym i piec w 180 stopniach ok. 25 minut.Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty.Życzę smacznego.