Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z warzyw, boczku i jajek sadzonych"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 324
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 324
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Duże naczynie żaroodporne wyłóż arkuszem papieru do pieczenia.
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Zalej je osolonym wrzątkiem i gotuj 10 minut. Odcedź. Do jeszcze gorących dodaj masło, aby się rozpuściło, przypraw do smaku. Przełóż ziemniaki do przygotowanego naczynia i piecz 20 minut.
Pokrój boczek w kostkę, pieczarki na ćwiartki. Dodaj do ziemniaków. Piecz 10 minut (ziemniaki powinny się zrumienić, a boczek być chrupiący).
Pokrój liście jarmużu w paski, pomidory i chleb w kostkę. Dodaj je do zapiekanki. Na wierzchu rozbij jajka. Przypraw solą i pieprzem. Piecz 10-12 minut. Podawaj od razu.Źródło: Olivia