Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 851
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 851
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
ugotowć ryż, 3 jajka na twardo, pierś z kurczaka pokroić w kostke, doprawić i usmażyć, por pokroić w talarki i podsmażyć na maśle,marchew lekko podgotowć tak na pół twardo
ostudzone jajka pokroić w kostke,marchew i ser zetrzeć na najdrobniejszych oczkach, warzywa z puszek odsączyć,
ryż w raz z pozostałymi składnikami wymieszać, doprawić
kremówke pomieszać z jajkiem , doprawić,wlać do składników i wymieszać
całe danie przełożyć do naczynia żaroodpornego, wygładzić, przykryć i piec ok 25 min. w piekarniku w tem ok 180 stopni z termoobiegiem