Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z piersią kurczaka"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Kukurydzę odcedź z zalewy (zachowaj zalewę).
Lekko zmiksuj ziarna z połową cukru, suszonej bazylii oraz połową porcji masła. Przypraw pieprzem, ale nie sól. Jeśli masa jest zbyt gęsta, wlej trochę zalewy z kukurydzy.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Piersi kurczaka pokrój w plastry i ułóż w naczyniu. Polej sosem z kukurydzy. Oprósz resztą cukru i bazylii.
Zapiekaj 30 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj potrawę paseczkami kolorowej papryki, liśćmi sałaty, natki lub selera.
Porcje 4. 50 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 380 kcal.
<strong>Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks