Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z papryką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w paski. Cebule obierz, potnij w plasterki. Pieczarki i papryki oczyść. Grzyby pokrój w plasterki, a papryki – w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień mięso. Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do grilla. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule, pieczarki i papryki. Dopraw do smaku. Połowę podsmażonych warzyw i grzybów ułóż na dnie żaroodpornej formy. Na nich rozłóż kawałeczki karkówki. Przykryj resztą pieczarek, cebuli i papryki. Wierzch polej śmietanką kremówką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około 50 minut.
65 min; Cena porcji: 5,60 zł; Porcja: 790 kcalŹródło: Naj