Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z mortadelą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Makaron ugotuj, odcedź. Kapustę opłucz, odciśnij, pokrój. Smaż 15 min na oleju. Dodaj makaron i kminek, przypraw.
Szczypiorek posiekaj, roztrzep ze śmietaną, jajkiem, żółtkiem i musztardą. Plastry mortadeli przekrój na pół.
Makaron z kapustą i mortadelę ułóż w formie. Zalej sosem, przypraw. Piecz 25 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Halina Pedo z Kroczyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie