Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mintaja"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uważaj, by nie był zbyt miękki.
Oczyszczone brokuły ugotuj w garnku na parze. Pomidory sparz, pokrój w ósemki. Rybę rozmroź przez noc w lodówce.
Formę żaroodporną wysmaruj masłem. Ułóż w niej warstwami makaron, brokuły, pomidory i rybę.
Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw solą, pieprzem i startą na tarce o najmniejszych oczkach gałką muszkatołową.
Zalej warzywa masą, posyp startym serem żółtym i wstaw do rozgrzanego do 170 °C. Piecz około pół godziny.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV