Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie konkret - chilli con carne w postaci zapiekanki pod chrupiącą warstwą ciasta kukurydzianego.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 118
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, po 5 minutach dodać posiekany czosnek, chwile podsmażyć, wsypać przyprawy. Paprykę pokroić w kostkę, dodać na patelnię, smażyć 3 minuty, dodać mięso – smażyć kolejne 10 minut. Zalać wszystko pomidorami i dusić 30 minut. Po tym czasie dodać odsączoną fasolę i gotować kolejne 15 minut.Przełożyć do formy do zapiekania.
W jednej misce roztrzepać jajko z jogurtem i wodą a w drugiej wymieszać suche składniki. Dodać mokre składniki do suchych, wymieszać. Wyłożyć masę kukurydzianą na wierzch formy z mięsem. Piec 35 minut, w temperaturze 180 stopni.