Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są głównie dla ludzi zapracowanych, ponieważ można wcześniej przygotować a później wystarczy tylko rozgrzać. Moja zapiekanka jest z mięsem drobiowym a połączeniem warzyw.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. 2. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, pokrojone w drobne paseczki obie papryki. Smażę około 10 minut. 3. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, wodę, wsypuję oregano, paprykę słodką, ostrą i dwie minuty gotuje.
4. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu makaron łączę z połową sera mozzarella startym na tarce o dużych oczkach. 5. Na dnie naczynia żaroodpornego układam połowę makaronu.
6. Na makaronie układam mięso z warzywami.
7. Następnie na mięsie pozostały makaron. 8. Jajka roztrzepuję trzepaczką, wlewam mleko, mieszam i polewam zapiekankę. 9. Wierzch zapiekanki posypuję pozostałą połową sera mozzarella. 10. Zapiekankę zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
11. Gotowe. 12. Smacznego.