Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z łososiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Składniki
Papryczkę chili posiekaj, dodaj sok i skórkę z połowy cytryny. Wymieszaj.
Filet z łososia potnij w kostkę, natrzyj solą, pieprzem i marynatą.
Posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklij na oleju. Po chwili dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Dosyp rozgnieciony w moździerzu pieprz i kmin.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i wyłóż liśćmi pora. Nałóż przygotowane warzywa i zamarynowanego łososia. Piecz danie pół godziny w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Ewelina Pędzikowska</strong>Źródło: Kurier TV