Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem i brukselką"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3791
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3791
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Składniki
Ziemniaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie i osącz. Brukselkę oczyść, ugotuj, osącz. Mięso pokrój na kawałki i obsmaż na oleju, przypraw.
W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę i ją zrumień. Wlej mleko i rozprowadź zasmażkę. Gotuj kilka minut. Dodaj serek topiony oraz połowę startego żółtego. Kiedy się sery stopią, przypraw sos do smaku.
Ziemniaki, brukselkę, mięso włóż do naczynia żaroodpornego. Polej je sosem, posyp resztą sera żółtego. Zapiekaj 30 minut.
Porcje 10. Przygot. 90 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 387 kcal.
<strong>Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie