Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z jajek"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Składniki
Paprykę umyj, przekrój, usuń nasiona. Piecz w piekarniku (200°C), aż skórka będzie ciemna, zawiń w folię, wystudź, obierz. Cebulę i boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Szczypiorek posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jaja roztrzep w misce z solą i pieprzem, dodaj śmietanę, ubij. Dodaj pozostałe , ale odłóż połowę sera. Formę wysmaruj masłem, wlej przygotowaną masę, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz 40 minut. W połowie pieczenia zapiekankę posyp pozostałym serem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień