Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z gotowanych ziemniaków"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj i odcedź. Odstaw do wystudzenia. Cebulę oraz kiełbasę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj i drobno posiekaj.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki rozgnieć i przypraw. Dodaj pokrojoną cebulę, kiełbasę i większą część startego sera. Całość wymieszaj.
Masę przełóż do naczynia żaroodpornego. Wyrównaj i posyp pozostałym startym serem. Piecz w temperaturze 200° C przez około 20 minut, do zarumienienia się zapiekanki.
Przed podaniem wierzch posyp szczypiorkiem.Źródło: Na żywo