Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z fasolki szparagowej i boczku"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obierz, fasolkę oczyść. Warzywa umyj, gotuj (osobno) 20 minut w posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Gruszki pokrój na cząstki, oczyść. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj gruszki. Zalej wodą, gotuj 10 minut. Odcedź. Ziemniaki utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołową.
Boczek rozłóż w formie tak, by końce wystawały poza nią. Na spodzie rozsmaruj piure. Przykryj fasolą, gruszkami i wystającym boczkiem. Piecz ok. 40 min w temp. 200°C. Posyp natką i pieprzem.Źródło: Naj